facebook twitter rss vimeo

*
banner

Boxing Day quiz winner

Thanks to everyone who entered — and to those who got it right...

Harper
  The identity of our quiz winner included a certain Philip Harper

We had a great response from all of you wanting to test your brass band brains on Boxing Day despite your belly's being filled to the brim with turkey and Christmas pudding.

Lots of right and wrong answers — with the name of the conductor which should have been revealed to you being Cory MD, Philip Harper.

Our winner was Colin McHardy who we are still trying to contact!

Questions and Answers:

1. A side drum technique involving the use of alternative hands?
Answer: Paradiddle

2. Composer of 106 Symphonies and the subject matter of a much neglected top section Area test piece from 1986 arranged by trombonist Harold Nash?
Answer: Haydn

3. The deathly colour of the variation in Gilbert Vinter's iconic 'Spectrum'?
Answer: Indigo

4. Italian musical term that literally means 'bound'?
Answer: Legato

5. The first part of the first ever European Championship test piece?
Answer: Introduction (Introduction, Elegy and Caprice)

6. Major who has won more top section Area titles than anyone else?
Answer: Peter Parkes

7. The one and only 'Wee Professor'?
Answer: Walter Hargreaves

8. 4th century Greek playwright who inspired a test piece about amphibians?
Answer: Aristophanes (Frogs of…)

9. The name of Meyerbeer's operatic Devil and test piece of the 1868 British Open?
Answer: Robert (Robert Le Diable)

10. A test piece about a man punished for his ungodly deeds by being chained to a rock and having his liver pecked out by an eagle?
Answer: Prometheus

11. The name of the battery band that will make a return in 2017?
Answer: Ever Ready

12. 19th century Field Marshall with Christian names Johann Josef Wenzel Anton Franz Karl, who inspired a march traditionally played every New Year's Day in Vienna?
Answer: Radetzky



French Flag

French contenders ready for National challenge

February 21 • Thirteen bands will battle for French National titles in Nantes this weekend.


Withington

Withington Course set for 10th anniversary in European City of Culture

February 21 • Allan Withington's Conducting Summer School will celebrate its 10th anniversary this year in Leeuwarden, the European City of Culture — and you can be a part of it...


Black Dyke uniform

History shows that Black Dyke bottled it...

February 21 • A fantastic replica uniform from the earliest days of the Black Dyke Band has come up with a colourful surprise thanks to Centre Stage Uniforms and some historical research...


nybbs

Scots look for march to mark 60th anniversary of NYBBS

February 21 • The Scottish Brass Band Association is offering a grand first prize for the young composer who can mark the 60th anniversary of the National Youth Band of Scotland with a cracking march...


Regent Hall Concerts - RAF Chamber Ensemble

Friday 23 February • Regent Hall. (The Salvation Army). 275 Oxford Street. London W1C 2DJ (opposite RESERVED) W1C 2DJ


The Brighouse & Rastrick Band - Chirst Church Ilkley

Saturday 24 February • Christchurch,. The Grove,. Ilkley LS29 9LW


Elland Silver Band -

Saturday 24 February • All Saints Church Savile Road Elland HX5 0NH


Milton Keynes Brass - "Blow away those Winter Blues"

Saturday 24 February • The United Reformed Church. High Street. Newport Pagnell MK16 0FH


The Cobham Band -

Saturday 24 February • The Vera Fletcher Hall . 4 Embercourt Road. Thames Ditton. KT7 0LQ KT70LQ


The Corsham Band

February 22 • Having now been promoted to the 2nd Section for the forthcoming Contest season, the band are now looking for a back row cornet player, 2nd or 3rd, to join our team


Thundersley Brass Band

February 20 • Thundersley Brass, a Championship section band based in Benfleet, Essex are welcoming applicants for the following positions (seats negotiable)from April 2018:. Eb Bass. BBb Bass.


The Corsham Band

February 20 • Having now been promoted to the 2nd Section for the forthcoming Contest season, the band are now looking for an experienced Front Row Cornet Player to join our friendly and enthusiastic team.


David Frame


Bass/Tenor Trombone Player, Adjudicator (Member of AoBBA) Occasional Conductor