facebook twitter rss vimeo

*
banner

Boxing Day quiz winner

Thanks to everyone who entered — and to those who got it right...

Harper
  The identity of our quiz winner included a certain Philip Harper

We had a great response from all of you wanting to test your brass band brains on Boxing Day despite your belly's being filled to the brim with turkey and Christmas pudding.

Lots of right and wrong answers — with the name of the conductor which should have been revealed to you being Cory MD, Philip Harper.

Our winner was Colin McHardy who we are still trying to contact!

Questions and Answers:

1. A side drum technique involving the use of alternative hands?
Answer: Paradiddle

2. Composer of 106 Symphonies and the subject matter of a much neglected top section Area test piece from 1986 arranged by trombonist Harold Nash?
Answer: Haydn

3. The deathly colour of the variation in Gilbert Vinter's iconic 'Spectrum'?
Answer: Indigo

4. Italian musical term that literally means 'bound'?
Answer: Legato

5. The first part of the first ever European Championship test piece?
Answer: Introduction (Introduction, Elegy and Caprice)

6. Major who has won more top section Area titles than anyone else?
Answer: Peter Parkes

7. The one and only 'Wee Professor'?
Answer: Walter Hargreaves

8. 4th century Greek playwright who inspired a test piece about amphibians?
Answer: Aristophanes (Frogs of…)

9. The name of Meyerbeer's operatic Devil and test piece of the 1868 British Open?
Answer: Robert (Robert Le Diable)

10. A test piece about a man punished for his ungodly deeds by being chained to a rock and having his liver pecked out by an eagle?
Answer: Prometheus

11. The name of the battery band that will make a return in 2017?
Answer: Ever Ready

12. 19th century Field Marshall with Christian names Johann Josef Wenzel Anton Franz Karl, who inspired a march traditionally played every New Year's Day in Vienna?
Answer: Radetzky



Music

Project findings highlight inexcusable lack of female compositions

June 20 • Figures compiled by a new report show that 95% of classical music concerts only feature works by men.


Newmilns

SBBA continues to sow seeds for sustainable grass roots future

June 20 • The Scottish Brass Band Association is helping to strengthen the grass roots future of banding with investment in youth.


iMPS

Report & Result: 2018 Morley March & Hymn Tune

June 20 • Yorkshire Imps prove to be march wizards amid the contest traffic as they claim the honours, the money and the silverware at the popular Morley contest.


Denis Wick

All that glitters...

June 20 • John Packer Ltd has a fantastic range of golden Denis Wick mutes ready to be played...


Tredegar Town Band - Mussorgsky meets Mozart

Wednesday 20 June • ROYAL BIRMINGHAM CONSERVATOIRE, Birmingham City University, 200 Jennens Rd, Birmingham. B4 7XR


The Marple Band - The Marple Band presents Music from Musicals

Saturday 23 June • Stockport Grammar School. Buxton Road. Stockport SK2 7AF


York Railway Institute Band - Dan Thomas - Euphonium

Saturday 23 June • Central Methodist Church. St Saviourgate. York. YO1 8NQ YO1 8NQ


Besses o' th' Barn Band - Charity Celebration Concert

Saturday 23 June • St Thomas Church, Warrington Road, Ashton-in-Makerfield WN4 9PL


Blidworth Welfare Band - Organist Keith Hearnshaw

Saturday 23 June • St Andrews Church, The Green, Swanwick, Derbys DE55 1AN


Cheshire Constabulary Band

June 20 • Cheshire police band based in Winsford & rehearsing Mondays are looking for a tutti & 3rd cornet. Great rh facilities and a smart friendly band.


Blidworth Welfare Band

June 20 • Midlands area Championship section (5th place 2018) Blidworth Welfare band require a percussionist to join us (Thursday rehearsals only apart from contest run up). Our only vacancy is now for a percussionist who can join our great team.


Stannington Brass Band

June 20 • Stannington Brass Band are looking for a soprano cornet player to join our progressive 1st section band. We have a good band room atmosphere and a calendar of interesting concerts and contests.. . Rehearsals - Thursdays 8pm-10pm and Sunday 7.30pm-9.30pm


Nigel Seaman

ARMCM ARNCM
Conductor, band trainer, teacher and adjudicator